Csökkentek a kgfb-díjbevételek

Az idén az első félévben a casco és kgfb nélküli biztosítási díjbevételek 112,8 milliárd forintra rúgtak, ami 4,9 százalékkal több, mint a tavalyi 107,3 milliárd forint volt, a cascóból és a kötelezőből származó díjbevételek azonban jóval az átlag felett csökkentek – derül ki egyebek között az idén harmadik alkalommal megjelenő Biztosítási Almanachból.

MNO
2011. 09. 26. 18:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kiadó 3B Group hétfői közleménye szerint az almanachban a piaci adatok mellett megtalálható azok részletes elemzése, legyen szó a legjelentősebb biztosítókról, vagy a legnagyobb díjbevétellel rendelkező biztosítási alkuszokról, illetve többes ügynökökről.

Az összeállítás szerint a MABISZ tagjai és a szövetségből májusban kilépő CIG Pannónia Életbiztosító adatai alapján az összpiaci díjbevételek 2011 első felében mintegy 436 milliárd forintra rúghattak, ami nominálisan csupán kevesebb mint 2 százalékos csökkenést jelent. Ezzel szemben a kgfb-díjbevételek 8,2 milliárd forinttal, 12,8 százalékkal, a casco-díjbevételek pedig 6 milliárd forinttal, 13,5 százalékkal szűkültek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.