Csoportelsőként jutott a BL-be a Szeged

Győzött a Szeged férfi vízilabdagárdája a Bajnokok Ligája (BL) vasárnapi zárómeccsén a pekingi olimpiai bajnok Varga Dénessel felálló horvát Primorje Rijeka ellen, így csoportelsőként került a 16 csapatos főtáblára.

MNO
2011. 09. 25. 14:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Férfi Bajnokok Ligája-selejtező, D csoport, 3. játéknap:
Szeged-Beton VE–Primorje Rijeka (horvát) 10–9 (2–2, 4–4, 2–3, 2–0)
A magyar csapat góldobói: Somogyi 3, Kunac 2, Hegedűs, Török, Juhász, Younger, Kayes 1-1

A selejtezőcsoport négy szereplőjének az Újszegedi sportuszodában rendezett körmérkőzéses küzdelmében az már szombaton eldőlt, hogy a hazai együttes továbbjutott, ennél fogva a vasárnapi összecsapás tétje egyedül a kvartett első helye volt. A nyitányt Varga Dénes és a szegediek gólpárbaja jelentette, a horvátok magyar sztárja az első négy találatból hármat jegyzett, az első kettő – a nyitónegyedben – vendégvezetést, a harmadik – a második játékrészben – 4–4-es állást eredményezett, míg a félidőre 6–6-tal vonulhattak el a csapatok. A folytatásban 6–8 után a háromgólos Somogyi szépített, Juhász pedig büntetőből alakította 8–9-re az állást, de egyenlíteni csak a negyedik negyed elején sikerült a légiós Younger révén (9–9). A másik légiós, Kayes is rászolgált a pénzére, hiszen a legvégén – három másodperccel a dudaszó előtt! – ő lőtte be a Szeged győzelmét, egyszersmind csoportelsőségét jelentő tizedik hazai gólt.

A négyes másik vasárnapi mérkőzésén: Sturm 2002 (orosz)–Crvena Zvezda (szerb) 13–10 (1–1, 3–3, 4–3, 5–3)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.