Csúful sikerült a pótérettségi

Romániában a jelentkezők 16 százalékának sikerült a pótérettségije – írja az Új Magyar Szó című bukaresti napilap internetes oldalán, a pótvizsgázók eredményeit ismertetve.

MNO
2011. 09. 05. 16:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pótérettségi vizsgákra jelentkezett 110 ezer diákból 17 778 kaphatja meg a középfokú végzettségét igazoló oklevelét. A pótvizsgákról internetes oldalán hétfőn beszámoló Új Magyar Szó című bukaresti napilap emlékeztet arra, hogy már a nyári vizsgák mérlege is rendkívül gyenge volt. Júliusban a diákok 44 százalékának sikerült az érettségije Romániában.

A székelyföldi megyék pótérettségi-eredményeiről a lap azt írja, hogy amíg a nyáron a Hargita megyei diákok az országos átlagon felül teljesítettek, és 67 százalék sikeresen vizsgázott, most, ősszel a pótérettségizők 12 százaléka ment át a vizsgákon. Az Új Magyar Szó ezt azzal magyarázza, hogy augusztus végére már Hargita megyében is felszerelték a csalások megelőzését szolgáló kamerákat. Kovászna megyében a diákok 18, Maros megyében 25 százaléka vizsgázott sikeresen a pótérettségin.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.