Deák Bárdos kvótát szerzett

A 120 kg-os Deák Bárdos Mihály kikapott a kazah Nurmahan Tyinyalijev elleni bronzmérkőzésen, így ötödik helyen – és olimpiai kvótával – zárt az isztambuli birkózó-világbajnokságon a kötöttfogásúak második, keddi napján.

MNO
2011. 09. 13. 18:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 36 éves magyar legutóbb a szombathelyi Grand Prix-n találkozott riválisával, akkor három menetben maradt alul vele szemben. Ezúttal kevesebb ellenállást tudott kifejteni, ugyanis a kazah addig űzte-hajtotta őt, amíg földre nem kényszerítette, s ezzel Tyinyalijev nyerte az első menetet (0-1). A folytatás sem volt izgalmasabb, mivel Tyinyalijev kitolta az ötszörös vb-ezüstérmes magyart, majd tovább nem erőlködve tartotta a számára kedvező eredményt, Deák Bárdos pedig nem tudott mit kezdeni vele.

„Elsődleges, hogy megvan a kvóta, így jövőre nyugodtan készülhetek, nem kell azon izgulnom, hogy melyik versenyen sikerül végre megszereznem” – mondta Deák Bárdos. „Kihoztam magamból a maximumot, a vigaszágon a bolgár fiúval együtt készülünk, és sosem emeltem ki, azt hiszem, most alaposan megleptem ezzel, mert pörgetésre számított. Sajnos a bronzmérkőzésen legyőző kazah stílusa nem fekszik nekem, különösen bosszantó, hogy mindig 1-0-kal kapok ki tőle.”

„Ma teljesítettük, amit vártunk. Misi kihozta magából, amit csak lehetett. Az ő szereplése már sorsolásfüggő, hiszen ha tudásban nem is, de a fiatalok erőben már felülmúlják. De amit a kvótáért vívott meccsen a bolgár ellenféllel szemben megcsinált, az szenzációs volt, abban benne volt a szíve és kiemelkedő sportkvalitása” – értékelt Struhács György szövetségi kapitány, aki a két fiatalról, a 60 kilósok között 32. Kozák Istvánról és a 84 kg-os kategóriában 38. Lőrincz Viktorról úgy vélekedett, hogy mutattak biztató jeleket a mérkőzésükön, noha kikaptak, s azzal ki is estek.

A magyar kötöttfogású csapat az eddig lement hat súlycsoportból kettőben szerzett kvótát: a 120 kilós Deák Bárdos mellett hétfőn az 55 kilós Módos Péter is ötödik lett. Szerdán még a 74 kg-os Bácsi Péter próbálkozhat kvótaszerzéssel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.