Debütált Lance Armstrong, ötödik lett

A hétszeres Tour de France-győztes amerikai Lance Armstrong az ötödik helyen végzett a Xterra elnevezésű extrém tereptriatlon-sorozat utah-i állomásán.

MNO
2011. 09. 26. 11:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az élő legendának számító 40 éves bringás most debütált ebben a sportágban, és tulajdonképpen csak az utolsó szakaszon, a viadal honlapja szerint a 10 kilométeres terepfutásban esett vissza, az 1500 méteres úszás és a 28 kilométeres terepkerékpár nem okozott neki gondot, sokáig a harmadik helyen állt. Ideje 2:29:25 óra.

A győzelmet a férfiak között a francia Nicolas Lebrun szerezte meg 2:24:26 órával, a nőknél a kanadai Melanie McQuaid – sorozatban negyedik alkalommal – végzett az élen 2:43:00-val.

A Terepsport.hu tájékoztatása szerint az extrém tereptriatlonosok vb-jére október 23-án kerül sor, a Hawaii-szigetekhez tartozó Mauin, ahol a magyar színeket Poór Brigitta, az X2S Team világbajnok versenyzője képviseli. Poór két hete szerezte meg a sportág országos bajnoki címét az Életfa terepfesztiválon, Európa egyik legnehezebb pályáján.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.