Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Decemberben összeomlik a szlovák egészségügy?

Legalább 2411 szlovákiai orvos kezdeményezi csütörtökön munkaszerződésének felmondását, tiltakozásul a kórházak részvénytársaságokká való tervezett átalakítása és az alacsony bérek miatt – jelentette be Marian Kollár, az Orvosi Szakszervezeti Szövetség (LOZ) elnöke csütörtöki, pozsonyi sajtóértekezletén.

MNO
2011. 09. 29. 10:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakszervezeti vezető szerint a felmondások 34 kórházat érintenek, köztük van az összes egyetemi kórház, valamint több kisebb intézmény és részvénytársaságként működő kórház is. „Amennyiben december elsejéig, a felmondási idő lejártáig a szakszervezetek és az egészségügyi minisztérium között nem jön létre megállapodás, a szlovák egészségügy az összeomlás szélére kerülhet” – állította Kollár.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.