Del Bosque: Erős ez a csapat

Az Európa- és világbajnok spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a nemzeti együttes, amely a lehetséges 18-ból 18 pontot szerezve már továbbjutott Eb-selejtezős csoportjából, ugyanolyan erős, mint volt 2008-ban és 2010-ben, aranyérmei megszerzésekor.

MNO
2011. 09. 18. 11:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vicente del Bosque az As című lapnak nyilatkozva hangsúlyozta ugyanakkor, hogy 2012-ben, a kontinensbajnokságon roppant nehéz riválisnak ígérkezik a holland, a német, az angol és a portugál válogatott is.

A szakvezető az interjúban kitért a két örök ellenfél, a spanyol nemzeti csapat majdhogynem teljes egészét adó Barcelona és Real Madrid elmérgesedett viszonyára vonatkozó kérdés érdemi megválaszolása elől, ehelyett azt hangoztatta, hogy a legfontosabb a közös cél, az újabb sikerek utáni éhség fenntartása a válogatott játékosok között a világbajnoki cím megszerzését követően is.

Visszautasította a válogatott várható összetételére vonatkozó kérdést is, mondván, tíz hónappal az Eb előtt nincs értelme ilyesmivel foglalkozni.

Del Bosque nem maradt adós viszont a felelettel, amikor azt firtatta az As, hogy miért utasította vissza két hónapja az Internazionale és a Chelsea vezetőedzői tisztre szóló sokmilliós ajánlatát egyaránt: „Azért, mert nem minden a pénz, én örömmel vagyok szövetségi kapitánya válogatottunknak, és elégedett vagyok a szövetségünkkel is.”

Az újság kérdésére hozzáfűzte, hogy a nemzeti csapat után nem kíván már edzősködni semmilyen klubcsapatnál, a válogatott kispadján pedig szívesen látná a Barcelona jelenlegi mesterét, Pep Guardiolát, bár utódként mást is el tud képzelni. „Pep kétségtelenül nagyon felkészült edző, de több kiváló tréner is szóba jöhet még, neveket azonban ne várjanak tőlem” – mondta a decemberben 61 éves szakember.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.