Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Derbi derbi hátán az NB I-ben

<p>A Győr a Kecskeméttel, a Vasas az Újpesttel, a Debrecen a Diósgyőrrel, a Ferencváros pedig a Videotonnal találkozik az OTP Liga 11. fordulójában – mi ez, ha nem a rangadók hétvégéje? Pénteken rögtön a győri találkozóval indul a háromnapos fociőrület. A veretlenségét egy hete elvesztő ETO a bátor támadójátékáról híres KTE-vel veszi fel a küzdelmet, kettejük összecsapásain általában potyognak is a gólok rendesen, így érdemes lesz végigkövetni ezt a mérkőzést is.</p>

Pintér Patrick
2011. 09. 30. 8:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt fordulóban megszakadt a Győr veretlenségi sorozata, a zöld-fehérek a Diósgyőr otthonában szenvedtek 2–0-s vereséget. A miskolci katlanban egyik csapatnak sem szégyen kikapni, s a győriek sem foglalkoznak már ezzel a találkozóval, hiszen rögtön itt a javítási lehetőség a Kecskemét ellen. A KTE az előző hétvégén már legyőzött egy zöld-fehér alakulatot, jelesül a Ferencvárost, s Tomiszlav Szivics tanítványai most is arra készülnek, hogy újabb hárommal gazdagítsák pontjaik számát. Ehhez azonban szükségük lesz Lencse László góljaira, akinek eddig 3/3-as mérlege van a lila-fehéreknél. A liga egyik legjobb védelmével rendelkező Győr tehát az abszolút támadófocit játszó Kecskeméttel méri össze erejét a 11. forduló nyitányán.

Szombat délután a már a dobogóra is felkapaszkodott Honvéd fogadja az előző szezonban még ezüstérmes, ám jelenleg csak 11. helyen álló Paksot. A kispestiek egyetlen lehetősége a győzelem, feltéve, ha szeretnék megőrizni nehezen kivívott előkelő pozíciójukat. A Vasas és az Újpest az alsóházból való kiemelkedésért küzd, mindketten 8-8 ponttal rendelkeznek, így egy esetleges sikerrel nagyot léphetnének előre a táblázaton. A még mindig az élmezőnyhöz tartozó, az elmúlt hetekben gyengélkedő Pécs a döntetlenkirály Kaposvárt fogadja, míg a Magyar Kupából hét közben az NB III-as Kaposvár II ellen kiesett, az élvonalban sereghajtó Zalaegerszeg a Pápa ellen javítana eddigi, a zalai szurkolók számára közel sem szívderítő mérlegén. A Haladás–Siófok derbi győztese pedig elmondhatná magáról, hogy sikerült megszilárdítania a helyét a középmezőnyben.

A vasárnap tartogatja az igazán nagy izgalmakat: a Debrecen–Diósgyőr kelet-magyarországi rangadón biztosan telt ház lesz, sőt a szervezők szerint kétszer annyian is megnézték volna az összecsapást, mint ahányan beférnek a Loki Oláh Gábor utcai stadionjába. Az érdeklődés egyértelműen annak szól, hogy a listavezető DVSC éppen azt a DVTK-t fogadja, amely újonc létére a negyedik helyen áll, és gólra törő, látványos játékával még a semleges szurkolók szimpátiáját is elnyerte. A magyar futball csak profitálhat az ilyen mérkőzésekből. A hangulat már most garantált.

Zárásként pedig a Videoton Üllői úti vendégjátékát követhetjük majd végig. Legutóbb a Vidi 5–0-ra elpáholta az Albert-stadionban a Zöld Sasokat, akikben bizonyára azóta is ég a revánsvágy. A címvédő Videoton szép lassan kezdi visszanyerni tavalyi formáját, már hatodik a tabellán, a Fradi viszont még mindig kieső helyen áll, s ha nagyon gyorsan nem arat egy-két győzelmet, könnyen nagy bajba is kerülhet.

A 11. forduló programja:
Péntek: Győr–Kecskemét 18.00
Szombat: Honvéd–Paks 15.00, Vasas–Újpest 17.30, Pécs–Kaposvár 18.00, Zalaegerszeg–Pápa 18.00, Haladás–Siófok 18.00
Vasárnap: Debrecen–Diósgyőr 16.00, Ferencváros–Videoton 18.00

Az élmezőny:
1. Debrecen 26
2. Győr 25
3. Honvéd 19
4. Diósgyőr 18
5. Pécs 18

A góllövőlistát a 8 gólos Perics (Kaposvár) és Danilo (Honvéd) vezeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.