Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium

Derűs hírek érkeztek a tengerentúlról

Az Egyesült Államok bruttó hazai terméke (GDP) 1,3 százalékkal nőtt a második negyedévben éves összevetésben – közölte végleges adatként csütörtökön az amerikai kereskedelmi minisztérium.

MNO
2011. 09. 29. 13:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakértők némileg szerényebb, 1,2 százalékos növekedési adatot vártak az első negyedévi 0,4 százalék után. A minisztérium korábban ismertetett becslése kisebb, 1,0 százalék gazdaságnövekedésről szól. Ehhez képest a csütörtökön ismertetett végleges adat a nagyobb lakossági kiadás és export hatására lett jobb.

A lakossági fogyasztás 0,7 százalékkal bővült a június végén záródott három hónapban, ami kedvezőbb adat a korábban becsült 0,4 százalékos növekedéshez képest. Végleges adat szerint az export 3,6 százalékkal nőtt, ami szintén meghaladta a minisztérium korábbi becslésében szerepelt 3,1 százalékot. Eközben az import csupán 1,4 százalékkal nőtt a korábban becsült 1,9 százalék helyett.

A kereskedelmi minisztérium csütörtöki közleménye szerint a változékony energia- és élelmiszerárak nélkül számított fogyasztói maginfláció 2,3 százalék volt, a legnagyobb 2008 második negyedéve óta, és meghaladta a minisztérium által korábban becsült 2,2 százalékot.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.