Deutsch: Így lehetne fejleszteni az elmaradottabb régiókat

A turizmus fejlesztése kiváló lehetőség az elmaradottabb régiók felzárkóztatására, új munkahelyek teremtésére, a sport és az egészséges életmód népszerűsítésére – hangsúlyozta Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő kedden Strasbourgban, a Turizmus a Duna-régióban című konferencián.

MNO
2011. 09. 27. 14:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendezvényen – amelynek aktualitását az európai turizmus napja és a Duna-stratégia közelmúltbeli elindítása adta – Antonio Tajani ipar- és vállalkozáspolitikáért felelős EU-biztos mondott vitaindító beszédet, emlékeztetve a Duna menti országok közötti hatékonyabb kooperációban rejlő lehetőségekre.

Deutsch Tamás egyebek közt felhívta a figyelmet a turizmusfejlesztés és a környezetvédelem összefüggéseire. Kitért arra, hogy Magyarország egyensúlyt szeretne a gazdasági fejlődés és a környezetvédelem között. Ezen szemlélettel összhangban, a június 30-án véget ért magyar EU-elnökség egy „gyarapodó, fejlődő, ugyanakkor élhető Duna-régió” megteremtését tűzte ki célul. Az EP-képviselő részletesen szólt a Duna-régióban rejlő lehetőségekről a vízi turizmus területén. Ennek kapcsán emelte ki, hogy a turizmus fejlesztése kiváló lehetőséget jelent az elmaradottabb régiók felzárkóztatására.

A Duna-stratégiából kiemelte a 27-es számú projektet, mely az évente megrendezésre kerülő nemzetközi Duna-túra eredményeire alapozva szeretné elősegíteni új munkahelyek teremtését, a vízi turizmus és az országok közötti kapcsolatok fejlesztését, széles körű társadalmi együttműködés előmozdítását és a sport népszerűsítését.

„Az idézett projekt csak egy a számos kezdeményezés közül. A Duna-stratégia megvalósítása éppoly sikeres lehet, mint a kidolgozása volt, de a sikerhez a résztvevők nagyfokú elköteleződése és aktív részvétele szükséges” – hangsúlyozta Deutsch Tamás.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.