Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Díjazzák a „hősnőket”

Ez év november elsejéig három kategóriában – pedagógus, orvos, egészségügyi szakdolgozó – jelölhetik az érdeklődők Richter Aranyanyu díjra a köztünk élő „hősnőket”.

MNO
2011. 09. 30. 3:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint egymillió forintos összdíjazású, nőknek szóló elismerést hozott létre a Richter Gedeon Nyrt. és a Rácz Zsuzsa író nevével fémjelzett Terézanyu Klub. Az elismeréssel a nők munkájának társadalmi megbecsülését kívánják növelni, idén az oktatás és az egészségügy területén dolgozó nők kerülhetnek a figyelem középpontjába. A jelölteket a nagyközönség ajánlhatja a www.terezanyu.hu honlapon, a díjazottakról szakmai zsűri és közönségszavazás dönt – közölte a Terézanyu Klub az MTI-vel.

Személyes élmény leírásával bárki ajánlhat olyan, az említett szakmákban dolgozó nőket, akik megtestesítik a közöttünk élő hősnő fogalmát. A klub olyan történeteket vár, melyek segítségével megelevenedik a tanár, orvos vagy védőnő elkötelezettsége, hivatása mellett kivételes személyisége, odaadása.

Az ajánlási szakasz lezárultával kategóriánként öt-öt Aranyanyu-díj-jelöltről döntenek. A nyerteseket a 15 jelölt közül szakmai zsűri választja ki, melynek tagja Gyarmati Andrea gyermekorvos, olimpiai érmes úszó, Kriston Andrea, az intimtorna módszer kidolgozója és Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. A három, zsűri által kiválasztott díjazott mellett három közönségdíj is születik, az érdeklődők november 9. és 20. között szavazhatnak kedvencükre. A díjakat és az elismeréssel járó 200 ezer forintot a november 25-i gálán osztják ki.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.