Díjazzák a kiemelkedő fejlesztőmunkát

Regionális innovációs díjra pályázhatnak az észak-magyarországi régió mikro-, kis és középvállalkozói, illetve az egyéni vállalkozók, az elismeréssel azokat jutalmazzák, akik a termék- és technológiai fejlesztés, valamint az informatikai rendszerfejlesztés és szolgáltatásfejlesztés területén kiemelkedőt nyújtottak – hangzott el Miskolcon hétfőn, sajtótájékoztatón.

MNO
2011. 09. 05. 15:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora, az Észak-magyarországi Regionális Innovációs Tanács elnöke úgy fogalmazott: az évek óta tartó gazdasági válságból csak úgy, és csak azok a vállalkozások juthatnak ki, amelyek képesek a megújulásra. Stabil fejlődési pályára az a gazdaság, az a régió állhat, amelyben megfelelő szerepet kap az innováció, az innovatív ötletek megvalósításához szükséges kitartás – mondta. Hozzátette: az észak-magyarországi régió megyéiben – Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád – működő számos kis- és középvállalkozás figyelmét szeretnék felhívni a díjjal az innováció, a kutatás-fejlesztés fontosságára.

Nyíry Attila, a Norria Észak-magyarországi Regionális Innovációs Ügynökség ügyvezető igazgatója azt emelte ki: a régióban a K+F mutatók jelentősen elmaradnak az unió átlagánál egyébként is alacsonyabb országos átlagtól. Ezért is tartják fontosnak, hogy azok a vállalkozások, szervezetek részesüljenek innovációs eredményeik megbecsülésében, amelyek a valós piaci igényekre épülő kutatásaikat, fejlesztéseiket leginkább hasznosítják – hangoztatta.

A díjjal – amelyre szeptember végéig lehet pályázni, és amelyet október végén osztanak ki, és amellyel pénzjutalom nem jár – azt a fejlesztőmunkát kívánják a kiírók elismerni, amelyet a pályázó kis- és középvállalkozások az innováció területén a régióért, és annak gazdasági fejlődéséért kifejtettek – mondta Nyíry Attila.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.