Divatkiállítást rendeznek Budapesten

Világhírű nemzetközi streetfashion (utcai divat) bloggerek, a magyar divatvilág elismert formálói és szereplői tartanak konferenciát Budapesten szerdán.

MNO
2011. 09. 06. 19:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Street Fashion Budapest (SFB) konferenciájának alkalmából a fővárosba látogat Yvan Rodic, vagyis FaceHunter. A svájci születésű fotós, blogger utazásai során készített felvételeivel vívott ki magának hírnevet az utcai divatszcénában. A konferencián a blogok divatformáló hatásáról tart előadást – közölték a szervezők az MTI-vel kedden.

A londoni College of Fashion két elismert kutatója, Agnes Rocamora és Djurdja Bartlett is ellátogat az egész napos eseményre a budapesti Kiscelli Múzeumba. A neves szakértők a streetfashion-blogokról, a divatblogokról és ezeknek a divat világában betöltött szerepéről beszélnek.

A program délutáni szekciójában a magyar divat szereplői kerülnek előtérbe. Előadások és kerekasztal-beszélgetések keretében ismerkedhetnek meg a divat szerelmesei annak formálóival, valamint a streetfashion műfaj magyarországi meghonosítóival.

Az összegzés szerint az eseményen részt vesznek többek között a Glamour, a Marie Claire divatmagazinok képviselői, fórumbeszélgetésen képviselteti magát például az Our Style, a Hestyle, a Fashion Guide, Nanushka és az Our Fashion is.

A reggeltől este kilencig tartó konferencián több izgalmas kiállítás és vetítés is várja a látogatókat, a kíváncsiskodókat, a szakmabelieket és a divat szerelmeseit. Látható lesz a SFB projekt 2011-es évi What’s in your bag? – Mi van a táskádban? kampánykérdéséhez kapcsolódó vetítése. A kampányhoz kapcsolódóan mindenki maga töltötte fel a táskájában található kiegészítőkről készült fotót, így megalkotva divat és mobilitás nem mindennapi metszéspontját.

Különleges kiállításon tekinthetik meg a látogatók Miss KK babamontázsokat készítő street art művész munkáit is. A konferencia részletes programja megtalálható az esemény honlapján, a www.streetfashionbudapest.hu oldalon.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.