Droglaborokat, ültetvényt is találtak a rendőrök

Több tíz millió forint értékű természetes alapanyagú és szintetikus kábítószert foglaltak le a rendőrök az elmúlt egy hét során – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. Makula György hozzátette: az akcióban együttműködtek a fővárosi, a Pest-, illetve a Hajdú-Bihar megyei nyomozók, valamint a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) munkatársai.

MNO
2011. 09. 07. 19:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az akciósorozat keretében elfogtak egy 34 éves solymári férfit, akinek lakásában 73 marihuánatövet találtak egy rendkívül jól felszerelt ültetvényen. Ennek értéke 7-10 millió forint lett volna, ha sikerül leszüretelni. Az NNI és a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai még két embert elfogtak, akiknél több mint 40 liter ketamint találtak. Ennek feketepiaci ára 40-60 millió forint – mondta el Varga Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer-bűnözés elleni szolgálatvezetője.

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) munkatársai a múlt héten négy embert helyeztek előzetes letartóztatásba kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt. A rendőrök augusztus 29-én két férfit fogtak el Budapesten. Egyikük VII. kerületi lakásában amfetamin előállítására is alkalmas vegyszereket találtak. A nyomozók egy másik, XIII. kerületi lakásban nagy mennyiségű vegyszert, oltóanyagot, amfetaminszármazékot találtak, két szoba pedig marihuána-ültetvények termesztéséhez volt előkészítve – tájékoztatott a PMRFK felderítő osztályának vezetője.

A rendőrök további két férfit is elfogtak Budapesten, akiknél 70 amfetamintablettát, csaknem 100 gramm marihuánát és több százezer forint készpénzt találtak. A nyomozók két törökbálinti droglabort is felfedeztek. Az egyikben 3 ezer gramm amfetamin előállítására is alkalmas vegyszert és kész amfetamint is találtak. A másik ingatlanban egy korábbi marihuánaültetvényt találtak, ahol egykor akár 400-450 tő marihuána is lehetett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.