Dunai halászlével ünnepel a horvátországi magyarság

Szeptember 17–18-án tartják meg a horvátországi Drávaszögben a kopácsi halásznapokat, a horvátországi magyarság legsikeresebb és legnépszerűbb hagyományőrző gasztrokulturális rendezvényét.

MNO
2011. 09. 12. 15:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szokásoknak megfelelően, szeptember harmadik hétvégéjén, azaz szeptember 17-én és 18-án halpaprikásfőző-versennyel és kulturális programokkal várják a vendégeket a kelet-horvátországi magyar faluban.

Szombaton kézművesvásárt rendeznek, valamint horvátországi magyar és horvát néptánccsoportok lépnek fel a kopácsi halásznapokon. Este Szekeres Adrien ad koncertet, majd az utcabálon a II. Félidő nevű vajdasági zenekar szórakoztatja a közönséget – olvasható az Új Magyar Képes Újság című horvátországi hetilap honlapján (www.huncro.hr).

A vasárnap a halászléfőző-versenyé. A zsűri mellett a közönség megkóstolhatja a vidékre jellemző dunai halászlevet, vagyis halpaprikást és a csak Kopácson főzött csíptetős pontyot.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.