Egervári: Kitűztük, elértük

Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott elérte az egy évvel ezelőtt megfogalmazott célját azzal, hogy Moldovában kétgólos győzelmet aratott a keddi Európa-bajnoki selejtezőn.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/808175" target="_blank"><strong>• Nagyon kellett, meg is van – 2–0-ra győzött az Egervári-csapat</strong></a>

MNO
2011. 09. 07. 12:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egy éve azt fogalmaztuk meg célként, hogy az utolsó pillanatig szeretnénk harcban lenni a továbbjutásért, illetve a pótselejtezőért, és erre most megteremtettük magunknak az esélyt – idézte a szakvezetőt a szövetség honlapja. – A selejtezők során a világranglista első helyezettjétől, Hollandiától kaptunk ki kétszer, valamint Stockholmban szenvedtünk vereséget, a többi meccset mind megnyertük. Most arra készülünk, hogy ez így maradjon a sorozat zárása után is, és bízunk benne, hogy a svédek eredményei számunkra kedvezően alakulnak.”

A moldovai siker azt jelenti, hogy megmaradt a remény a második hely megszerzésére, továbbá azt, hogy a magyarok harmadiknál már nem végezhetnek rosszabb helyen csoportjukban. A pótselejtezőt érő második pozíció megszerzéséhez az kellene, hogy a svédek legfeljebb két döntetlent érjenek el októberben a finnek elleni idegenbeli és a hollandok elleni hazai meccsükön, míg Egervári csapata legyőzze Finnország legjobbjait a Puskás Ferenc Stadionban. Ez utóbbi találkozón a magyarok számára a döntetlen is elég, ha a svédek mindkét meccsüket elveszítik. Ellenben ha október 7-én három ponttal távoznak Helsinkiből, akkor a négy nappal későbbi találkozóknak már semmi tétje nem lesz.

Nem volt kidolgozott helyzetük

„Amennyire meg tudom ítélni, Moldova eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a selejtező sorozatban, ami tovább emeli győzelmünk értékét – mondta a keddi mérkőzéssel kapcsolatban Egervári. – Bölcsen játszottunk, mindig volt valaki, aki okos döntést tudott hozni, és bár kihagytunk helyzeteket, elégedettek lehetünk az eredménnyel. Remekül védekeztünk, a moldovaiaknak nem volt kidolgozott helyzetük, inkább csak lecsorgó labdák okoztak melegebb pillanatokat a kapunk előtt.”

Az eltiltása után visszatért Juhász Roland úgy véli, az első félidőben okosan, a labdát sokat járatva futballozott a magyar csapat, míg a második játékrész elején akadtak kisebb problémák, de ezt a rövid időszakot átvészelte az együttes, így végül fontos győzelmet aratott. „Ez a válogatott nagyon jó egységet alkot a pályán és azon kívül is, ezt ezen a találkozón is lehetett látni. Élmény ilyen csapatban futballozni, alig várom a következő meccsünket” – adta meg a választ a gárda sikereire az Anderlecht védője.

A csoport állása:
1. Hollandia 24 pont
2. Svédország 18
3. MAGYARORSZÁG 18
4. Finnország 9
5. Moldova 6
6. San Marino 0

A csoport további programja:
október 7., péntek: Finnország–Svédország, Helsinki 18.15 ó
Hollandia-Moldova, Rotterdam 20.30 ó
október 11., kedd: Svédország–Hollandia, Stockholm 20 ó
MAGYARORSZÁG–Finnország, Puskás Ferenc Stadion 20 ó
Moldova–San Marino, Chisinau 20 ó

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.