Egy egész dániányi kapacitás kellene az országnak

Németországban az atomstop miatt jelentős gázerőmű-bővítési programot kell végrehajtani a következő tíz évben ahhoz, hogy biztosított legyen az ország áramellátása – derül ki abból a tanulmányból, ami az alternatív energiaszolgáltatók szövetségének megbízásból készült.

MNO
2011. 09. 07. 16:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felmérés szerint 2022-ig 10 gigawattnyi új erőművi kapacitásra lenne szükség, ez nagyjából Dánia teljes áramtermelő kapacitásának felel meg. A Bundestag június közepén döntött arról, hogy Németország legkésőbb 2022-ig fokozatosan bezárja atomerőműveit.

A határozat kimondja, hogy a 17 német nukleáris erőművet legkésőbb 2022-ig leállítják. Ténylegesen azonban már csak kilenc erőmű bezárása van hátra, a kormány ugyanis a nyolc legrégebbi erőművet a Fukusimában történtek nyomán azonnali hatállyal bezárta, és azokat nem is indítják újra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.