Egyedülálló gasztronómiai egyetemet nyitottak

Spanyolország első gasztronómiai egyetemét avatta fel a héten Fülöp trónörökös herceg és felesége, Letícia hercegné San Sebastiánban.

MNO
2011. 09. 27. 13:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Baszk Kulináris Centrumban a tanítványok neves mesterszakácsok mellett szerezhetik meg egyetemi diplomájukat gasztronómiai és kulináris művészetek területén. „A spanyol konyha a legjobb a világon. San Sebastián környékén olyan sok Michelin-csillagos étterem van, mint sehol másutt a világon” – mondta a trónörökös.

A spanyol sajtó szerint a 17,1 millió euróba kerülő központ világviszonylatban egyedülálló. A gasztronómiai központ a Mondragón Egyetem részeként működik, és egy tányérkupacra emlékeztető épületben kapott helyet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.