Egyházmegyei családi nap lesz Győrben

Szabadtéri zenés programmal, énekes, táncos szüreti műsorral, meseelőadással és sokféle finomsággal várják a gyermekeket és szüleiket az egyházmegyei családi napon, szombaton a győri Káptalandombon.

MNO
2011. 09. 22. 12:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez alkalommal a fogyatékosokat nevelő győri intézmény, a Bárczi Gusztáv Óvoda, Iskola és Gyermekotthon megsegítésére gyűjtenek – mondta Tóth András, az egyházmegye ifjúsági és családreferense a rendezvényt ismertető sajtótájékoztatón szerdán.

Az ünnepi program püspöki szentmisével kezdődik a bazilikában. A családi napon házaspárok részvételével fórumot tartanak, míg gyermekeik játékos vetélkedőkön tehetik próbára tudásukat, ügyességüket. A katolikus iskolák diákjai néptánccal, énekléssel és mesemondással szórakoztatják az érdeklődőket. A finom falatokról a vendéglősök gondoskodnak. A szervezők misebor és házi sütemények kóstoltatásával is csábítják a közönséget. A Bóbita Együttes koncertjét délután táncház követi, a családi napot pedig az Arrabona Country Zenekar hangversenye zárja. A rendezvényt megelőző estén családi bált tartanak az Apor-iskola aulájában – ismertette a részleteket Tóth András.

Az egyházmegyei családi nap hátteréről elmondta: a hétvégi programmal a család éve gondolatköréhez kapcsolódnak, amely a családok fontosságára, felelősségteljes feladataira kívánja ráirányítani a figyelmet. A család éve 2010. december 26-án kezdődött, s az idén december 30-án, a Szent Család vasárnapján ér véget Magyarországon a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése értelmében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.