Egyik nagyágyú sem tudott nyerni

Három európai topligás országban is rendeztek hétközi fordulót, s kivétel nélkül mindegyikben alaposan átalakult az élmezőny az eredmények hatására. Franciaországban a Montpellier visszaszerezte a vezető helyét, Itáliában a Genoa lépett fel oda, míg Spanyolországban ugyan maradt elöl a Valencia, ám ha a Betis ma nyer a Zaragoza ellen, az újonccsapat átveszi a vezetést.

Pintér Patrick
2011. 09. 22. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lyon vereségét kihasználva a Montpellier visszaállt az élre a francia bajnokságban, miután 3-1-re legyőzte idegenben az Ajacciót. Mögé feljött a második helyre a Rennes, amely 2-2-es félidő után alaposan elpáholta (6-2) vendégként a Sochaux csapatát. Erősített helyzetén a Paris SG, amely három 11-est hozó mérkőzést nyert meg a Nice ellen, de a Toulouse is feljebb kúszhatott volna a tabellán, ha az utolsó előtti percben kapott góllal nem hozza ikszre a Saint-Étienne-ben megvívott találkozóját.

Idei első győzelmét aratta a Marseille, amely Rémy duplájával győzte le az újonc Evian TG-t. A kikötővárosiak ezzel feljöttek a 15. helyre, ám ez a pozíció aligha elégíti ki a szurkolók elvárásait. De a Bordeaux is csak 13., az Auxerre 11., a címvédő Lille is kiszorult a közvetlen élmezőnyből, csak 6., ám lemaradása csupán 4 pont az éllovassal szemben.

Eredmények:
Bordeaux–Lille 1-1 (Diabeté – 11-esből, ill. Hazard)
Ajaccio–Montpellier 1-3 (Mostefa, ill. Cabella, Estrada, Utaka)
Caen–Lyon 1-0 (Nivet – 11-esből)
Dijón–Brest 1-0 (Mandanne)
Lorient–Auxerre 1-1 (Emeghara, ill. Oliech)
Marseille–Evian TG 2-0 (Rémy 2)
Nancy–Valenciennes 1-1 (Moukannjo, ill. Cohade)
Paris SG–Nice 2-1 (Nené – 11-esből, Gameiro – 11-esből, ill. Monzon – 11-esből)
Sochaux–Rennes 2-6 (Butin, Maiga, ill. Montano 2, egyet 11-esből, Kana-Biyik, Feret, Hadzsi – 11-esből, Ekoko)
Saint-Étienne–Toulouse 1-1 (Paulao, ill. Tabanou)

Az élmezőny:
1. Montpellier 16 pont
2. Rennes 14
3. Lyon 14
4. Paris SG 14
5. Toulouse 14

A góllövőlistát az 5 gólos Traoré (Auxerre) vezeti.

Olaszország, Serie A, 4. forduló

Gasperini mester munkáját megköszönték az Internél, miután a kék-feketék kedd este 3-1-re kikaptak az újonc Novara otthonában: a milánói együttes idei öt tétmérkőzésén még nem tudott nyerni, így talán indokolt is volt a váltás. A lehetséges utódok között emlegetik Figót is, de nagy valószínűséggel Ranieri lesz a befutó.

Nem sikerült jól a forduló a többi nagycsapat számára sem, a Milan és a Juventus hazai pályán döntetlenezett, az eddigi listavezető Napoli pedig 1-0-s vereséget szenvedett Veronában a Chievótól. A Milanban az egyiptomi szupertehetség, El Shaarawy mentett meg egy pontot az Udinese ellen, az emberhátrányban futballozó Juventus pedig hiába vezetett a később kiállított Vucsinics góljával, a hajrában a Bologna Portanova találatával egyenlített.

A Genoa a Lazio idegenbeli legyűrése után otthon is bizonyított, 3-0-ra verte a Cataniát, ezzel az élre is állt, de ismét nyert a Fiorentina is, így befért az élmezőnybe. Küzdelmes mérkőzésen szerzett 3 pontot a Palermo és az Atalanta is, a Lazio pedig a hétvégi bizonytalankodás után idegenben győzött a Cesena ellen.

Eredmények:
Novara–Internazionale 3-1 (Rigoni 2, egyet 11-esből, Meggiorini, ill. Cambiasso)
Juventus–Bologna 1-1 (Vucsinics, ill. Portanova)
Milan–Udinese 1-1 (El Shaarawy, ill. Di Natale)
Cesena–Lazio 1-2 (Mutu, ill. Hernánes – 11-esből, Klose)
Genoa–Catania 3-0 (Palacio 2, Constant)
Chievo–Napoli 1-0 (Moscardelli)
Fiorentina–Parma 3-0 (Jovetics 2, Cerci)
Lecce–Atalanta 1-2 (Mesbah, ill. Denis 2, egyet 11-esből)
Palermo–Cagliari 3-2 (Zahavi, Bertolo, Miccoli, ill. Conti, Nainggolan)
A Roma–Siena mérkőzést ma rendezik.

Az élmezőny:
1. Genoa 7 pont
2. Juventus 7
3. Udinese 7
4. Napoli 6
5. Fiorentina 6

A góllövőlistát a 3 gólos Cavani (Napoli), Giovinco (Parma), Denis (Atalanta), Di Natale (Udinese), Miccoli (Palermo) és Palacio (Genoa) vezeti.

Spanyolország, Primera División, 5. forduló

A Barcelona és a Real Madrid sem tudott nyerni a hétközi játéknapon, előbbi Valenciában, utóbbi Santanderben ikszelt, így megmaradt a két csapat közötti egypontos különbség. A Valencia ugyan még vezeti a tabellát, de ha ma este a Betis legyőzi a Zaragozát, át is veszi a vezetést. A Málaga viszont nyert, s feljött a 2. helyre, s ismét sziporkázott az Atlético Madrid, amelynek gyümölcse egy újabb négygólos győzelem lett.

A Real Madrid legyőzése után újabb három ponttal gazdagodott a Levante, de a szezont gyatrán kezdő Villarrealnak is jól jött a siker a Mallorca ellen. A hétvégi „nyolcas” után javult az Osasuna játéka, s ez elég volt egy gól nélküli döntetlenhez a Sevilla ellen, a Sociedad pedig megverte az újonc Granadát.

Eredmények:
Osasuna–Sevilla 0-0
Sociedad–Granada 1-0 (Estrada)
Villarreal–Mallorca 2-0 (Rossi, Nilmar)
Atlético Madrid–Gijón 4-0 (Falcao 2, Lora – öngól, Á. Domíguez,)
Málaga–Bilbao 1-0 (Cazorla)
Santander–Real Madrid 0-0
Rayo Vallecano–Levante 1-2 (Tamudo, ill. Valdo, Ballesteros)
Valencia–Barcelona 2-2 (Abidal – öngól, Pablo H., ill. Pedro, Fabregas)
Az Espanyol–Getafe és a Betis–Zaragoza mérkőzéseket ma rendezik.

Az élmezőny:
1. Valencia 10 pont
2. Málaga 9
3. Betis 9
4. Barcelona 8
5. Sevilla 8

A góllövőlistát az 5 gólos Messi (Barcelona), Soldado (Valencia) és Falcao (Atlético Madrid) vezeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.