Egyre több az áldozat

Kilencvenre emelkedett az árvizek halálos áldozatainak száma Kínában, 22 embert még eltűntként tartanak nyilván – jelentette az országos adatokat a nemzeti katasztrófaelhárítás csúcsszerve szerdán.

MNO
2011. 09. 21. 17:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kilenc tartományi szintű régióban csaknem egymillió embert kellett otthonából evakuálni. A pusztító árvizek eddig mintegy 26 milliárd jüan (4,1 milliárd dollár) kárt okoztak – közölte korábban a polgári ügyek minisztériuma, amely sátrak és gyapjútakarók tízezreit küldte az érintett területekre.

A legsúlyosabb a helyzet az északnyugati Senhszi és a délnyugati Szecsuan tartományokban. A központi rádió jelentése szerint az elmúlt két hét heves esőzései miatt mintegy 40 folyó különböző szakaszain van árvízveszély.

A Jangce folyón lehaladó árhullám másodpercenként 47 ezer köbméter vízmennyiséggel érte el szerdán a Három Szoros víztározót, ahonnan délelőtt 10 óráig a víznek kevesebb mint a felét eresztették tovább, hogy megkíméljék az ország leghosszabb folyójának alsó szakaszait. Ezzel a tározóban a korábbinál 2 méterrel magasabbra, 164 méterre emelkedett a vízszint.

A világ legnagyobb vízerőműve várhatóan október végén fog teljes kapacitással üzemelni, amikor a vízszint eléri a 175 métert.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.