Eladták az alkoholt, be is zárhatták a boltot

Tíz napra bezáratott egy szolnoki élelmiszerüzletet a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége, miután a boltban többször szolgáltak ki fiatalkorú vásárlókat szeszes itallal és dohányáruval – közölte a megyei kormányhivatal sajtófőnöke szerdán az MTI-vel.

MNO
2011. 09. 07. 18:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szolnok belvárosában lévő, éjjel-nappali élelmiszerboltot üzemeltető vállalkozást korábban már fogyasztóvédelmi bírsággal sújtották, ám ez nem bizonyult kellő visszatartó erőnek – indokolta a döntést Korim Éva. Mint mondta, folyamatosan érkeztek bejelentések, jelzések arról, hogy az üzletben rendszeresen kiszolgálnak 18 éven aluliakat szeszes itallal és dohányáruval. A bolt ráadásul számos, a fiatalkorúak által kedvelt és gyakran látogatott szórakozóhely közelében van, és az iskolások közlekedési útvonalába esik.

A fentiek alapján a törvény által megfogalmazott cél, vagyis a fiatalkorúak egészségének védelme érdekében a felügyelőség szükségesnek tartotta a szigorúbb fellépést – tette hozzá a sajtófőnök. A megyei kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelősége januártól augusztus végéig 60 éjszakai szórakozóhelyet ellenőrzött, és ennek során 19 üzletben állapított meg kisebb-nagyobb hiányosságot. A próbavásárlások során például három esetben fordult elő, hogy fiatalkorúakat szolgáltak ki szeszes itallal és dohányáruval, de kirívó eset csak az érintett szolnoki élelmiszerüzletben fordult elő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.