Elárverezik a repülés női úttörőjének szemüvegét

Árverésre bocsátja egy észak-kaliforniai galéria a repülés női úttörőjeként ismert Amelia Earhart pilótaszemüvegét és fotóit.

MNO
2011. 09. 11. 17:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az oaklandi aukció kínálatán szereplő szemüveget Earhart állítólag egy korai balesete során viselte. Kalapács alá kerülnek az Earharttól származó negatívok és fotók, ezek egyike épp azt ábrázolja, amikor a pilóta gépe 1937. március 17-én a magasba emelkedett, hogy megkerülje a Földet. Earhart soha nem ért célba, nyomtalanul eltűnt próbálkozása során.

A Clars Auction Gallery szerint a szemüveg és a felvételgyűjtemény hitelességét igazolták, előbbi 20-40 ezer, utóbbi darabonkénti 600-1000 dollár közötti áron kelhet el.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.