Eldőlt: Eddie Murphy lett a befutó

Hosszas találgatások után eldőlt, ki vezeti 2012 februárjában az Oscar-gálát: végül azoknak lett igaza, akik Eddie Murphy komikusra gondoltak.

MNO
2011. 09. 07. 9:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők reményei szerint a vígjátékairól ismert színész – aki drámai szerepekben is bizonyított már – több humort visz majd a díjátadó estbe, mint idén James Franco és Anne Hathaway. Brett Ratner és Don Mischer producerek kedden jelentették be a döntést Los Angelesben, és az is eldőlt, hogy Murphy egyedül vezeti a showt a Kodak Színházban.

A színész közleményében úgy fogalmazott: nagy megtiszteltetést jelent számára, hogy többek közt Bob Hope, Johnny Carson, Billy Crystal, Steve Martin és Whoopi Goldberg után ő is házigazdája lehet a gálaestnek, amelyet az egész világ nyomon követ.

Noha Murphy az 1980-as években televíziós műsorvezetőként is megcsillogtatta improvizálóképességét, élő showban csaknem negyedszázada nem foglalkoztatták.

A színészt 2006-ban a Dreamgirls című musicalben nyújtott alakításáért Oscarra is jelölték, a sztár karrierjében ennek ellenére az elmúlt években nem voltak jelentősebb sikerek azon kívül, hogy a Shrek-sorozatban a hangját adta a szamárnak.

A színész a novemberben bemutatandó – és Ratner rendezte – Tower Heist és a valószínűleg januárban mozikba kerülő A Thousand Words című filmjeivel kerül ismét a nagyközönség elé, előzetes kritikák dicsérték az alkotásokat. Eddy Murphy mellett Billy Crystal és Jerry Seinfeld, de még Oprah Winfrey neve is felmerült a lehetséges házigazdák között.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.