Elég „egy stadionnyi ember” a miskolci Guinness-rekordhoz?

Több ezer résztvevő olvasta péntek délután egyszerre ugyanazt, így szeretnék megvalósítani a hangosan felolvasás világrekordját Miskolcon, a diósgyőri DVTK Stadionban.

MNO
2011. 09. 09. 16:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóth Gergely (Miskolc és Környéke Fiataljaiért Egyesület) főszervező úgy fogalmazott: Márai Sándor Füves könyvéből „egy stadionnyi ember” olvasta együtt a mondatokat, amelyeknek különleges ereje volt ennyi „hang” által.

A résztvevők között általános-, illetve középiskolások, civil szervezetek tagjai, önkéntesek és könyvszeretők, a focicsapat szurkolói, valamint érdeklődők voltak. Hozzátette: több ezren olvastak, a hangulat, a légkör „fantasztikus” volt. Előbb összesítik az eredményeket, a jelenléti íveket, majd hitelesítik, és ezt követően lehet az eseményből, akcióból Guinness-rekord.

Értékelése szerint van létjogosultsága az ehhez hasonló kezdeményezésnek, hiszen már ez is „nagyszerűen” sikerült. Jövőre is szerveznek hasonlót – jegyezte meg a szervező.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.