Elegük van a briteknek az EU-ból?

Népszavazás kiírását követeli a brit EU-tagság jövőjéről a kormányzó Konzervatív Párt alsóházi képviselőcsoportjának legbefolyásosabb politikaformáló testülete, amely szerint az EU-t ma már sok brit „megszálló erőnek” tartja.

MNO
2011. 09. 19. 10:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mark Pritchard, az 1922 Bizottság titkára a The Daily Telegraph című tekintélyes konzervatív napilap által hétfőn közölt nyílt levelében ezt írta: a frakció álláspontja szerint már jövőre ki kell írni a referendumot arról, hogy Nagy-Britannia része legyen-e a mai EU jelentette „politikai uniónak”, vagy kapcsolata Európával csak a kereskedelemre szorítkozzon.

Ha a britek ez utóbbira voksolnak, ám Brüsszel ezt nem hajlandó tudomásul venni, a következő népszavazásnak már arról kell szólnia, hogy Nagy-Britannia maradjon-e az EU-ban, vagy távozzon – írta a tory parlamenti testület vezető tisztviselője.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.