Elektronikusan intézhetik ügyeiket a gazdák

Szeptember végétől olyan új elektronikus ügyfél-tájékoztatási rendszer indul, amely segíti a gazdálkodókat, hogy otthonról is nyomon követhessék ügyeiket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH).

MNO
2011. 09. 23. 9:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kormány.hu-n közölt tájékoztatás szerint az elektronikus ügyfél-tájékoztatási rendszer aktuális információkkal szolgál az MVH-hoz benyújtott kérelmek elbírálásáról, az egyes projektek állásáról, illetve a hivatal által nyilvántartott regisztrációs adatokról.

Ügyfélkapus belépés után személyre szabott elektronikus felületen jelenik meg a felhasználó kérelmeinek listája (például támogatás-, kifizetésigénylés), a gazdálkodó bármelyikbe betekinthet számos szűrő és rendezési lehetőség segítségével.

Az agártárca közleménye szerint a rendszert több lépcsőben vezeti be az MVH. Az első lépésben a regisztrációs adatok áttekintése és módosítása, illetve az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap (EMVA) beruházási támogatásainak adatai válnak elérhetővé, ami körülbelül 37 ezer ügyfelet érint közvetlenül.

A következő fázisokban fokozatosan bővül majd az elérhető ügyek köre. Elsőként, még ebben az évben, az EMVA-ból igényelt egyéb támogatásokra, majd az egységes kérelemmel igényelt összes területalapú támogatásra is kiterjeszti az MVH az elektronikus ügyfél-tájékoztatási rendszert. A teljes körű feltöltés után közel 250 ezer gazdálkodó tájékozódhat gyorsan és korszerűen mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatásainak elbírálásáról.

A rendszer indítását az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállítás (OMÉK) időpontjához igazította a hivatal, így a szeptember 28. és október 2. között zajló rendezvényen az MVH szakemberei be tudják mutatni a fejlesztést az érdeklődőknek – közölte a szaktárca.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.