Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Életeket menthet meg a felajánlás

Több mint egymilliárd dollárt (210 milliárd forintot) adományoz egy nemzetközi egészségügyi szervezet életmentő gyermekkori védőoltásokra, amelyeket elsősorban rászoruló afrikai országoknak szánnak.

MNO
2011. 09. 28. 1:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Globális Szövetség a Vakcinákért és az Immunizációért (GAVI) elnevezésű szervezet kedden jelentette be, hogy 37 országba akarja eljuttatni az oltóanyagokat, amelyeket a pénzből vásárol. Főként olyan afrikai országoknak szánják a segítséget, ahol a tüdőgyulladás, a hasmenés, az agyhártyagyulladás (meningitis A) és a kanyaró különösen sok áldozatot szed.

A védőoltáskampány megszervezésében több alapítvány is a segítségére lesz, de zömében az egyes országokra hárul a feladat, hogy a veszélyeztetett gyerekeket beoltsák. A GAVI szóvivője szerint 2012 végén kezdődhet el a védőoltásprogram.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.