Életfogytiglan a baltás gyilkosra

Jogerősen életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtotta Balogh Zoltánt a Fővárosi Ítélőtábla szerdán azért, mert három éve baltával agyonvert egy 82 éves asszonyt Csepelen.

MNO
2011. 09. 07. 18:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tábla az elsőfokon eljárt Fővárosi Bíróság ítéletét megváltoztatva nem mondta ki bűnösnek a vádlottat volt élettársa és annak gyermeke megölésében, és emiatt annyiban enyhítette a 45 éves férfi büntetését, hogy feltételes szabadságra bocsátása leghamarabb nem 35, hanem 30 év múlva vizsgálható.

A másodfokú bíróság az elsőfokú ítélettel egyezően bizonyítottnak látta, hogy Balogh Zoltán 2008 májusában, mikor az édesanyjánál lakott, egyszer azért, hogy pénzt, értékeket raboljon, sísapkában belopódzott szomszédasszonyához – akivel egyébként a család jóban volt –, és az ágyon ülő 82 éves nőt fejére mért féltucatnyi, nagy erejű baltacsapással leterítette, majd egy párnával megfojtotta. Miután nem talált semmi értékeset, a vádlott üres kézzel távozott.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.