Életfogytiglan: megskalpolta és megölte feleségét

Életfogytig tartó fegyházbüntetést szabott keddi jogerős ítéletével a Debreceni Ítélőtábla arra a nagykinizsi férfire, aki féltékenységből megskalpolta, brutális kegyetlenséggel meggyilkolta feleségét.

MNO
2011. 09. 06. 14:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Koszta János, az ítélőtábla sajtószóvivője az MTI-vel közölte, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen élő házaspár kapcsolata italozó életmódjuk és az asszony korábbi házasságtörő kapcsolata miatt megromlott. 2010 márciusában a nő ittasan hazafelé tartva elesett kerékpárjával, majd egy ismerőse segítette fel és kísérte haza. Mivel a „falubéli pletyka” korábban az őt hazakísérő férfival már kapcsolatba hozta, a férj dühös lett, ennek ellenére behívta őt italozni.

Késő este, amikor már csak a házaspár volt otthon, a nőt a férje egy lépcsőn lelökte a pincébe, ott bántalmazta, majd tapétavágóval felvágta homlokán a bőrt, és puszta kézzel megskalpolta az asszonyt, aki a helyszínen meghalt. A férj ezután lefeküdt aludni, és csak másnap mesélte el szomszédainak a „szerencsétlen balesetet”.

Az ítélőtábla – amely a Borsod megyei bíróság elsőfokú ítéletének érdemi részét helybenhagyta – súlyosbító körülményként értékelte többek között a kitartó, egyenes szándékot, amely hidegvérű elkövetéssel párosult, a bosszúvággyal teli elkövetést, a közeli hozzátartozó sérelmére való elkövetést és a cselekmény közfelháborodást kiváltó voltát. A vádlott leghamarabb 35 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.