Elevennek tűnő halottak Japánban

„Élethű” halottakkal gyászolnak Japánban jó pár családban: elhunyt szerettükre hasonlító, bár „nagyban” kicsinyített bábukkal.

MNO
2011. 09. 24. 4:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyártók egy hónap alatt készítik el fényképek alapján a holtak elevennek tűnő mását 15-20 centi magas változatban. A bábukat ingyen kapják a családok, a Tamezou Club nevű szervezet jóvoltából, amely mintegy ezer babát tervez szétosztani, hogy elviselhetőbbé tegye a gyászt. Minderre a márciusi földrengés és szökőár után nagy szükség van, a katasztrófa ezrek halálát okozta.

Egy anya – aki 6 éves lányát veszítette el a természeti csapásban – két babát is kapott gyerekéről mintázva. „Mintha visszajött volna a kislányom!” – idézte az asszonyt a The Daily Telegraph című brit lap.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.