Elhalasztották a volt barátnőjét meggyilkoló férfi tárgyalását

Egészségi állapota miatt elhalasztották a volt barátnőjét Gyálon meggyilkoló férfi tárgyalását kedden a Pest Megyei Bíróságon.

MNO
2011. 09. 06. 12:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zilizi Dávid büntetőpere kedden kezdődött volna, de a szemmel láthatóan lelassult fiatal férfi a bírói kérdésre válaszolva elmondta: rossz pszichés állapota miatt gyógyszert kapott, és nem érzi magát teljesen tárgyalóképesnek. A bíró úgy döntött, hogy november 15-re halasztja a tárgyalást.

A férfi 2009. december 18-án reggel gyilkolta meg volt barátnőjét Gyálon. A 16 éves lány az iskolába tartott, amikor a vádlott beszédbe elegyedett vele, majd hátba lőtte egy legálisan, tartási engedély nélkül kapható, de átalakított fegyverrel. A fiatal lány a földre esett és sikoltott, Zilizi Dávid azonban addig ütötte-verte, amíg a lány eszméletét nem vesztette. Az elcsendesedett áldozat fejére közvetlen közelről még egy lövést adott le, amely halálos volt. Az ügyészség Zilizi Dávidot előre kitervelten és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolta meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.