Elítélték a postarablókat

Az egyik szigetcsépi postarablót hat, a másikat hat és fél év fegyházra ítélte csütörtökön első fokon a Pest Megyei Bíróság.

MNO
2011. 09. 08. 17:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 45 éves Fejes Józsefet és a 40 éves Szentes Istvánt társtettesként elkövetett fegyveres rablás miatt marasztalták el. A két férfi tavaly március 24-én a szigetcsépi postafiókban az alkalmazottakat fegyverrel megfenyegette és az ott lévő pénz átadására kényszerítette. A rendőrség még aznap elfogta őket, és az elrabolt pénz is maradéktalanul megkerült.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlottak büntetlen előéletét, súlyosbítóként pedig azt, hogy előre eltervezték és társtettesként követték el a bűncselekményt. Az indoklásban elhangzott, hogy a másodrendű vádlott azért kapott a társáénál nagyobb büntetést, mert ő fenyegette meg gázpisztollyal a postásokat. Az ítélet nem jogerős.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.