Elítélték a rendőrökre fejszével támadókat

Csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt összesen 8 év 10 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte jogerősen a Zala megyei Bíróság azt a négy vádlottat, akik rendőrökre fejszével, gereblyével, vasvillával támadtak – közölte a bíróság szerdán.

MNO
2011. 09. 14. 8:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság járőrei először 2009. július 31-én jelentek meg a zalaegerszegi családnál, hogy házkutatást tartsanak és elfogják egy lopássorozat gyanúsítottját, aki először szidalmazni, fenyegetni kezdte a rendőröket, majd fejszével is rájuk támadt.

Októberben a rendőrök a család egy másik tagját könnyű testi sértés gyanúja miatt kívánták előállítani. A korábbi tapasztalatok miatt 11 emberrel – köztük az intézkedést videokamerával rögzítő bűnügyi technikussal – jelentek meg a gyanúsított lakásán. A keresett személyt megtalálták, meg is bilincselték, de a házban tartózkodó nagyszámú rokonság szidalmazni és fenyegetni kezdte a rendőröket. Kétségbe vonták az intézkedés jogszerűségét, lökdösték a járőröket, megrángatták a ruhájukat. Egy nő és egy férfi fejszével, gereblyével, vasvillával, méteres vascsővel támadt a rendőrökre. A dulakodás az udvaron is folytatódott: meg akarták akadályozni, hogy a rendőrök elvigyék a gyanúsítottat, ezért eltorlaszolták a kijáratot, lefeküdtek a tolató rendőrautó mögé, sőt még egy gázpalackot is megpróbáltak felgyújtani.

A Zala Megyei Bíróság kedden hozott jogerős ítéletében Kolompár Anitát hivatalos személy elleni erőszakért és több rendbeli lopásért 3 év, Kolompár Róbertet 1 év 6 hónap, két társukat pedig 2 év, valamint 2 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte. Az ügy másik két vádlottjának felfüggesztett börtönbüntetése már első fokon jogerőre emelkedett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.