Eljárás az uzsorázó asszony ellen

A rendőrség büntetőeljárást, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vagyonosodási vizsgálatot indított egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élő asszony ellen, aki havonta több százezer forint uzsorakamatot hajtott be, a nő azt állította, hogy a pénzt a hozzátartozói utalták neki szívességből – tudatta a NAV megyei adóigazgatósága hétfőn.

MNO
2011. 09. 19. 8:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az asszonynál tartott házkutatás során a rendőrség helyi lakosok nevére kiállított személyes iratokat, valamint a nevekhez tartozó pénzösszegek listáit foglalta le, az uzsoratevékenység miatt a rendőrség nemcsak büntetőeljárást indított, hanem megkereste az adóhatóságot is – olvasható a közleményben.

A revízió megállapította, hogy csaknem harmincan rendszeresen utaltak pénzt a nő bankszámlájára, de érkezett arra más személyeket megillető szociális segély, támogatás is.

Az asszony tagadta az uzsoratevékenységet, állítása szerint az összegekkel a hozzátartozói támogatták, a havi több százezer forintot ingatlanokra, azok felújítására, berendezésére, biztosítási díjakra és értékpapírokra költötte.

Az uzsorás összesen több mint tízmillió forint jövedelmet nem vallott be, így a büntetőeljárás mellett jelentős bírságra is számíthat az adóhatóságtól – áll a NAV közleményében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.