Elkapták a marihuánatermesztőket

A Miskolci Rendőrkapitányság felderítő osztálya egy héten belül két marihuánatermesztőt fogott el – tájékoztatta a rendőrség csütörtökön az MTI-t.

MNO
2011. 09. 08. 12:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gaskó Bertalan, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: Miskolc belvárosában, valamint egy környékbeli település családi házának padlásán is kompletten berendezett termesztőhelyiségeket, illetve indiai vadkender-ültetvényt találtak a kapitányság munkatársai.

A miskolci ingatlanban több mint kétszáz, különböző fejlettségi fokban lévő növényt, valamint már „leszüretelt” 250 grammnyi marihuánát találtak a nyomozók. A másik településen lévő ház padlásán 260 kannabisztövet és szárításra előkészített 370 gramm marihuánát foglaltak le. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke az egyik esetben mintegy egymillió forintra, a másikban csaknem a duplájára tehető. A rendőrség a házkutatások során lefoglalta a kábítószereket, valamint a termesztéshez használt eszközöket, ventilátorokat, lámpatesteket, elszívóberendezést, légkondicionálót, öntöző- és villamosrendszert.

A kábítószert termesztő férfiakat a rendőrség elfogta, mindketten előzetes letartóztatásban vannak. Ha a bíróság bűnösnek mondja ki őket, 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak. A házkutatások során az is kiderült, az ültetvények üzemeléséhez szükséges jelentős mennyiségű villamos energiát is lopták a gyanúsítottak, így emiatt is büntetőeljárás indult ellenük – jegyezte meg Gaskó Bertalan.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.