Elkészült a kerékpárút

Befejeződött a Szolnok és Martfű közötti kerékpárút teljes kiépítése, hétfőn átadták  a nyáron elkészült eddig hiányzó két szakaszt. A turizmusélénkítő beruházásra a három érintett település – Rákóczifalva, Rákócziújfalu és Martfű – önkormányzata európai uniós forrásból 175 millió forint támogatást nyert.

MNO
2011. 09. 12. 18:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A projekt konzorciumi együttműködésben valósult meg Martfű gesztorságával. A teljes költségvetés 206 millió forintot tett ki, ebből a 175 millió forint európai uniós forrás, a támogatottság így 85 százalékos volt. A 15 százalékos önerőt a településekre eső kerékpárút hosszának arányában osztották meg. A fejlesztés két szakaszon valósult meg, Rákóczifalva és Rákócziújfalu között közel három, míg Rákócziújfalu és Martfű között több mint négy kilométernyi új kerékpárút épült.

A 442-es számú főút nyomvonalát követő kerékpárút a korábbinál jóval biztonságosabb kerékpáros-közlekedést tesz lehetővé a naponta munkába járók, illetve a tájjal ismerkedni kívánók részére. A kerékpárút turisztikai szempontból új lehetőséget kínál majd a szervezőknek, hiszen a térség vonzerejét jelentő természeti értékek környezetbarát megközelíthetősége várhatóan növeli a települések idegenforgalmi látogatottságát. A kerékpárút Szolnok és Rákóczifalva közötti része, valamint a településeken belüli szakaszok már korábban elkészültek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.