Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Elkezdődött a villányi vörösborfesztivál

Megkezdődött és vasárnapig tart a villányi vörösborfesztivál: a rendezvényen több mint huszonöt pincészet és színes programok várják a látogatókat.

MNO
2011. 09. 30. 17:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden évben október első hétvégéjén rendezik meg a villányi vörösborfesztivált. Az idei programsor – a csütörtöki nulladik nap után – hivatalosan pénteken délután kezdődött, a színpadon ekkor már egymás váltották a fellépők. Az érdeklődők több mint huszonöt borászat standjainál kóstolhatják meg a felhozatalt, a rendezvény első óráiban már több százan borozgattak Villány főutcáján.

A szervezők a hétvégén legalább harmincezer vendégre számítanak, a programok és az ízletes vörösborok mellett a jó időben bíznak. Vasárnapig Villány főutcáján a borvidék legnevesebb pincészetei várják az érdeklődőket.

A háromnapos rendezvény egyik csúcspontja a szombat délutáni szüreti felvonulás, amelyen a hagyományokat követve a borrendek is részt vesznek. A programok másik fő helyszínén, a fesztivál alkalmából felállított színpadon pénteken Janicsák Veca mellett fellép a Megarox Társulat, a Nihil Chips, az Intim Torna Illegál és a Music Cafe. Szombaton egyebek mellett a KFT, Gönczi Gábor és a Smile Rock Cirkus, vasárnap a Vivat Bacchus, a Daniel Speer Brass Show és Rudán Joe ad koncertet.

A színpadon a három nap alatt számos hagyományőrző csoport lép fel, a főutcán kézműves-foglalkozások és kirakodóvásár várja a családokat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.