Ellenőrzik a bérlakásokat

A tatabányai önkormányzat megkezdi a tulajdonában lévő csaknem 2200 bérlakás ellenőrzését, hogy kiszűrhessék azokat, akik a lakásokat nem rendeltetésszerűen használják – közölte a város szociális területért felelős alpolgármestere kedden.

MNO
2011. 09. 13. 20:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A város mint bérbeadó az ellenőrzéskor megvizsgálja az ingatlan műszaki állapotát, valamint azt, hogy a bérlő betartja-e a lakástörvény előírásait, a lakást rendeltetésszerűen használja-e, elvégzi-e a szükséges karbantartási feladatokat – tette hozzá Bereznai Csaba.

A fideszes alpolgármester hangsúlyozta: egyre nagyobb az igény az önkormányzati bérlakásokra, ezért is szükséges az esetleges visszaélések kiszűrése. A polgármesteri hivatal munkatársai az ellenőrzéskor figyelik, hogy van-e a bérlőnek lakbér- és közüzemi tartozása, illetve ténylegesen hányan élnek a lakásban. Ha a lakáskezelési csoport munkatársai szabálytalanságokat tapasztalnak, a bérlőket írásban szólítják fel, hogy tegyenek eleget kötelezettségeiknek.

Tatabányán 2012. január 1-jétől az önkormányzati közterület-felügyelők megbüntethetik azokat, akik életvitelszerűen az utcán tartózkodnak, illetve a kukákból hulladékot szednek ki, és szétszórják a szemetet. A városban május végén kilakoltatások kezdődtek az önkormányzati bérlakásokból, mert negyven esetben azonnal végrehajtható volt a lakás kiürítése, és 200 peres eljárás volt folyamatban.

Bereznai Csaba akkori tájékoztatása szerint az önkormányzati bérlakásban élők 200 millió forinttal tartoztak a városi tulajdonú távhőszolgáltatónak, és 72 millió forint volt a lakbérhátralékuk. Az elsőként kiürített lakás bérlője 1995 óta sem lakbért, sem távhődíjat nem fizetett, félmillió forint bérleti díjjal és 1,2 millió forint távhődíjjal tartozott, távozása után az ingatlanban legalább egymillió forintos felújításra volt szükség – ismertette az alpolgármester.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.