Előzetesbe kerültek az uzsorások

Három uzsorást helyezett előzetes letartóztatásba a Miskolci Városi Bíróság szerdán – tájékoztatott Szabó József, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság szóvivője.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/811030" target="_blank"><strong>• Megkezdte munkáját az uzsorások elleni nyomozócsoport</strong></a>

MNO
2011. 09. 21. 16:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két férfit és egy nőt fogtak el a rendőrök a közelmúltban, uzsora-bűncselekménnyel gyanúsították meg, majd őrizetbe vették őket, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatásukat október 21-ig – mondta a szóvivő. Az arlói lakosokat uzsorával, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolással és jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel gyanúsították meg.

Szabó József elmondta: a bíróság a szökés-elrejtőzés veszélye, a tanúk befolyásolása, bizonyítékok esetleges eltüntetése, és a cselekmény jellege, a bűnismétlés lehetősége miatt döntött így. Az uzsorásokat a bíróság 2-től 12 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.