Emberhiányban szenved a NASA

Nincs elég asztronautája a NASA-nak annak ellenére sem, hogy idén júliusban befejeződött a jelentős legénységet igénylő űrsiklóprogram – tájékoztatott csütörtökön az amerikai nemzeti kutatótanács, amely a kormányzat tudománypolitikáját hivatott fejleszteni.

MNO
2011. 09. 08. 11:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tanács által kiadott jelentés szerint a nemzeti űrkutató intézetnek nincs elegendő asztronautája a programjai megvalósításához. A szakértők úgy vélik, a NASA-nak növelnie kellene űrhajósainak számát ahhoz, hogy hatékonyan tudjon közreműködni a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén végzett munkákban, illetve egy másik űrkutató bázis kiépítésében.

Jelenleg 60 űrhajós dolgozik a NASA-nak, ami kevesebb mint a fele a 10 évvel ezelőtti legénységnek, amely 149 főt számlált. A kutatótanács számításai szerint a problémát a Nemzetközi Űrállomáson szolgáló asztronauták rotálásával oldhatná meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.