Erdélybe megy a Quimby

Erdélyi és partiumi turnéra készül a Quimby zenekar, a népszerű magyar együttest Marosvásárhelyre, Kolozsvárra, Székelyudvarhelyre és Nagyváradra várják a rajongók.

MNO
2011. 09. 21. 10:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar alterrock sikeres csapata a K.Produkció és az Info Factory szervezésében lép fel Erdélyben és Partiumban. Az eredetileg három helyszínre tervezett – október 5-től 8-ig tartó – körút a nagy érdeklődésre való tekintettel, a nagyváradi rajongók kérésére egészül ki. „Többször játszottunk Erdélyben, de régóta babusgattuk egy önálló koncertturné álmát is. Tavaly Marosvásárhelyen bőrig ázva hívott vissza minket a közönség. Most remélem, az eső nem, de a lelkesedés ugyanúgy jelen lesz a koncerteken” – idézte Kiss Tibort a romániai magyar sajtó.

A zenekar frontembere elárulta, hogy eddigi daltermésük legjavából válogatnak, de a repertoárban nagy hangsúlyt kapnak a közelmúlt Quimby-slágerei is. A K.Produkció turnémenedzsere, Gujdár Gabriella azt szeretné, ha több alkalma nyílna az erdélyieknek élőben hallgatni a minőségi zenét képviselő zenekarokat. Az erdélyi közönség élvezheti majd a Quimbytől a Most múlik pontosan eredeti verzióját, az Autó egy szerpentinent vagy a Nyinát is. A zenekar ezek mellett új felvételeket is tartogat – mondta Gujdár Gabriella. Nagyváradon különleges helyszínt sikerült szerezni a koncertnek, egy elhagyatott malomépületben lesz a buli. „Ilyen helyen még sosem léptünk fel, amikor megláttuk a képeket, azt mondtuk, ezt nem szabad kihagyni” – mondta Podlovics Péter, a zenekar menedzsere.

Gujdár Gabriella hangsúlyozta: szeretnék, ha a koncertek segítségével minél több emberhez eljutna az októberben tervezett romániai népszámlálás híre és annak a fontossága, hogy minél többen magyarnak vallják magukat. Különösen a turné partnerei gondoskodnak arról, hogy minden fontos információ eljusson a Quimby-rajongókhoz is.

Stanik Bence, az Info Factory igazgatója figyelmeztetett: érdemes sietni a jegyvásárlással, mert pár nap alatt rengeteg jegy elkelt elővételben, helyszínenként csupán néhány száz férőhelyes táncos-bulis hangulatú klubkoncerteket terveznek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.