Erősítik az erzsébetvárosi közbiztonságot

Körzeti megbízotti irodát avattak kedden Belső-Erzsébetvárosban a romkocsmák és más szórakozóhelyek közelében. Az önkormányzat az idén mintegy 30 millió forint fejlesztési célú forrással támogatja a kerületi rendőrség munkáját.

MNO
2011. 09. 06. 14:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vattamány Zsolt VII. kerületi polgármester (Fidesz) elmondta, az irodát a Király és a Kazinczy utca sarkán álló épület földszintjén alakították ki, a közbiztonsági célú beruházás 2,5 millió forintjába került az önkormányzatnak. Az önkormányzati tulajdonú, 45 négyzetméteres ingatlanban konyhát, mosdót is építettek, a fogadóhelyiséget pedig légkondicionálóval szerelték fel. A kerületi rendőrségnek bérleti díjat sem kell fizetnie az ingatlan használatáért. A körzeti megbízotti irodában két rendőr teljesít majd szolgálatot a hét minden napján, távollétük idején pedig telefonon lehet elérni őket.

Vattamány elmondta azt is, hogy a mostani beruházáson túl az önkormányzat más formában is támogatja a kerületi rendőrség munkáját; fejlesztésekre az idén összesen mintegy 30 millió forintot adnak. Példaként említette, hogy még az idén a rendőröknek két gépkocsit vásárolnak mintegy nyolcmillió forint értékben. A polgármester azt hangoztatta: a kerület vezetésének eltökélt szándéka a közbiztonság javítása, és a mostan programmal is az volt a céljuk, hogy a rendőrség közelebb kerüljön a lakosokhoz.

Az erzsébetvárosi közbiztonság megerősítéséről szólva közölte azt is: az idén a kerületi közterület-felügyelők létszámát 20-ról 50-re emelik, és a szervezet három autót kap. Emlékeztetett arra, hogy a kerületi közbiztonság megteremtését a korábbi önkormányzat egy magáncégre bízta, de az új városvezetés már nem velük kívánta ellátni a feladatot, ezért is szeretnének most a rendőrséggel szorosabban együttműködni.

Vattamány is elmondta, hogy a közterületi kamerarendszer fejlesztésére az idén és jövőre összesen mintegy százmillió forintot fordítanak, és a rendszer működtetését továbbra is a rendőrségre bízzák.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.