Érvényben marad Vanczák csapatának kizárása

Mivel nem tartozik a hatáskörébe, a svájci polgári bíróság nem foglalkozik Vanczák Vilmos klubjának, a Sionnak az ügyével, így szinte biztos, hogy érvényben marad a csapat kizárása a labdarúgó Európa-ligából.

MNO
2011. 09. 08. 15:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az európai szövetség (UEFA) múlt pénteki ítéletében helyt adott a Sion által a selejtező utolsó fordulójában búcsúztatott skót Celtic Glasgow óvásának, amely szerint a nemzetközi szövetség (FIFA) egy 2009-es, ám csak az idén januárban hatályba lépett ítélete alapján a svájciak egy évig nem igazolhattak volna játékost, ezzel szemben mégis hat új labdarúgó érkezett a klubhoz. A Sion azzal védekezett, hogy a tiltást a svájci bíróság ideiglenesen feloldotta, és engedélyt adott a futballisták szerződtetésére. A mostani indoklás szerint a Sion Wallis (Valais) kanton bíróságához adta be kérelmét, ám az UEFA nyoni székhelye, így a szervezettel kapcsolatos ügyek is Vaud kanton illetékeseihez tartoznak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.