Észak-Korea eladta a fegyvereit, hogy enni tudjon

Mianmar rizst exportált Észak-Koreába fegyverekért cserébe – derült ki a WikiLeaks kiszivárogtató hírportál által nyilvánosságra hozott egyik amerikai diplomáciai üzenetből.

MNO
2011. 09. 05. 15:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ranguni amerikai nagykövetség 2009-ben azt jelentette, hogy a mianmari katonai junta mintegy 20 ezer tonna rizst szállított Észak-Koreába a hadsereg által ellenőrzött egyik vállalaton keresztül. Egy üzletember szerint, aki közel állt az ügyhöz, a mianmari rendszer több mint öt éven keresztül rizst és más mezőgazdasági termékeket exportált Észak-Koreába, amiért – a portál megjegyzése szerint hagyományos – fegyvereket és szolgáltatásokat kapott viszonzásul.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.