Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Etyeken a pálinkáé lesz a főszerep

Most hétvégén tartják a IX. Kezes-lábos fesztivált, amelyre ismét eljönnek a termékeiket hagyományos módszerekkel, természetes alapanyagokból készítő kiállítók. A rendezvényen megízlelhetők a legkülönfélébb sajtok, mézek és lekvárok, de sokféle húskészítmény és péksütemény is várja a látogatókat. És persze kinyitnak az etyeki pincék is.

MN
2011. 09. 30. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén először a bor mellett főszerepet kap a pálinka is, ugyanis a Kezes-lábos fesztivál pénteki, szakmai napján már maga a konferencia is erről az italról szól. A rendezvény középpontjában elsősorban persze idén is a finom falatok lesznek. Nem utolsósorban pedig a kulturális programok.
Maga a fesztivál szombaton tíz órakor a lábosfelvonulással veszi kezdetét. Ezt követően a Búcsú tér kisszínpadán megkezdődnek a koncertek, a Kálvária udvarban pedig délután egykor kiderül, hogyan is készül a Krúdy-féle hamisítatlan bográcsos kakaspörkölt. A Kecskegödörben már kicsivel korábban megindul a főzőcske, ott fél tizenkettőtől rendeznek főzőversenyt, nem akármilyen feladattal: a résztvevőknek Békés, Fejér, Nógrád, Tolna és Somogy megyei pálinkákhoz kell tájjellegű sertéshúsételeket főzniük. Utána Takács Lajos sztárséf Márkházi szilvapálinkával készült ételei is megízlelhetők. Délben már sportosabb programra is benevezhetnek a vendégek, a Kálvária-dombon ugyanis ekkor indul az Etyek borospincéit is érintő bringás bortúra. Persze aki nem akar délután négyig Etyek környékén tekerni, de tartalmas programra vágyik, az ellátogathat a Búcsú téri nagyszínpadra is, ahol már délután kettőkor megkezdődnek a programok. E helyszínen a gyerekkoncertek után öt órakor és fél nyolckor már a rendezvény két neves vendége, a Balkan Fanatik és a Ladánybene 27 lép színpadra.
Tartalmas időtöltésre vasárnap is lesz lehetőség, a Búcsú téri színpadon például már tizenegy órakor megkezdődnek a koncertek. A Kálvária udvarban az előző naphoz hasonlóan Krúdy kedvenc kakaspörköltje ízlelhető meg, majd pedig a Kecskegödörben kezdődik főzőverseny. Bringás bortúrán e napon ugyancsak részt lehet venni. A nagyszínpad szintén remek programokkal várja a nagyérdeműt: kettőkor a Makám együttes koncertje hallható, fél négykor pedig Szalóki Ági lép színpadra, hogy aztán este hattól a Magna Cum Laude uralja a terepet.

Infó: www.kezes-labos.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.