Ez enyhíti a feszültségeket?

Már több száz tagja van a vietnami nevetőjógaklubnak.

MNO
2011. 09. 27. 7:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tagság minden áldott reggel összegyűlik Hanoi egy központi parkjában, és egy jógamester irányításával nevet – meg jógázik. A vidám – vagy legalábbis annak tűnő társaság – hiszi, hogy a két dolog kombinációja boldogabbá, betegségekkel szemben ellenállóbbakká teszi őket, és enyhíti mindennapi feszültségüket. Egy-egy foglalkozás 45 perces.

Nem csupán nevetnek, hanem járkálnak, tapsolnak, karjaikkal hadonásznak és persze igyekeznek olyan „pofát” vágni, hogy minél jobban megnevettessék társaikat. Mindeközben jóga-légzőgyakorlatokat is végeznek. A nevetőjóga 1995-ben indult világhódító útjára Indiából. Immár mintegy 60 országban legalább hatezer klubja van – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.