Ez hatalmas lehetőség, százezrek élhetnek vele

Több százezer devizahiteles élhet a rögzített árfolyamú végtörlesztés lehetőségével, mindez megindíthatja a pangó hitelpiacot is – vélekedett kedden reggel Szijjártó Péter. A miniszterelnöki szóvivő arról is beszélt: meg fogják vizsgálni, hogy kik a felelősek a devizahitelezés engedélyezéséért Magyarországon.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/809432" target="_blank"><strong>• Londonban méltatják az országvédelmi akciótervet</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/809213" target="_blank"><strong>• Orbán bejelentette az országvédelmi akciótervet + Képriport + Videó</strong></a>

MNO
2011. 09. 13. 9:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több százezer devizahiteles élhet a 180 forintos svájcifrank-árfolyamon rögzített végtörlesztés lehetőségével – közölte Szijjártó Péter. A miniszterelnöki szóvivő a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában elmondta: a végtörlesztés lehetősége megindíthatja a pangó hitelpiacot is, sok új forinthitelt helyezhetnek ki, mivel a devizahitelesek nagy része csak egy másik hitelből tudná visszafizetni fennálló devizahitelét – olvasható a Mandiner.hu-n.

Szijjártó Péter kedden a vele készült interjúban arról is beszélt, hogy Magyarországgal szemben a többi közép-európai országban még a kezdetekkor gátat szabtak a devizahitelezésnek. A szóvivő kijelentette: a hétfőn bejelentett országvédelmi akcióterv keretein belül meg fogják vizsgálni, hogy kik a felelősek ezért.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn arra kérte a kormánypártokat, a végtörlesztés mellett ne tegyék kötelezővé a hitelek forintra váltását vagy forinthitelek nyújtását, mert azok úgyis megindulnak maguktól.

A kormányfő szerint a hétfői döntés a bankok stabilitását nem veszélyezteti, mivel „a külföldi tulajdonú bankok mögött ott állnak az anyabankok, az OTP és az FHB mögött pedig ott áll az állam”. Egy hazai bank vezetője hétfőn azt mondta, a bankok megtámadják az Alkotmánybíróságon és az európai bíróságon a kormány legújabb otthonvédelmi intézkedését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.