Ez lesz nekik az első

Először avatnak pálinkalovagokat Szlovákiában szombaton az első révkomáromi pálinkafesztiválon, a Dunai Arany Párlat 2011-en.

MNO
2011. 09. 15. 9:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kulturális programokkal kísért pálinkafesztivált és böllérversenyt Révkomárom belvárosában, a Klapka téren rendezik. A fesztivál előzetes pálinkaversenyére négy országból, Szlovákiából, Magyarországról, Csehországból és Szerbiából 343 minta érkezett, amelyeket nemzetközi szakmai zsűri bírált el még augusztus derekán. A szombati fesztiválon tartják az eredményhirdetést.

A böllérverseny szombat kora reggel kezdődik. Az ötfős csapatoknak kolbászt, hurkát, pecsenyét és egy szabadon választott, a dél-szlovákiai tájakra jellemző disznótoros ételt kell készíteniük. A nap folyamán a Szent András-templomban pálinkalovagokat avatnak – Szlovákiában először. A rendezvényt koncertek kísérik – olvasható Révkomárom honlapján.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.