Ezeket a könyveket hiába keresik

Madonna vezeti azt a könyvsikerlistát az Egyesült Államokban, amelyen „kaphatatlan”, vagy már csakis antikváriumokból – de azokból is elég esélytelenül – beszerezhető művek vannak, és amelyek utánnyomását nem tervezik.

MNO
2011. 09. 06. 10:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A popsztár Madonna fotóival illusztrált Szex című kötet 1992-ben jelent meg korlátozott példányszámban. Ez a könyv áll a BookFinder.com című honlap által, az utóbbi 12 hónap világhálós keresgéléseinek alapján összeállított toplista élén.

A másik hely is egy nőé, Nora Robertsé, aki romantikus regények szerzője. Promise Me Tomorrow (Ígérd meg nekem holnap!) című könyvét keresik nagyon sokan – az író nem nagy örömére. Ő ugyanis annyira középszerűnek találja művét, hogy reméli, soha nem jelenik meg újból. Mi több, éveken át győzködte rajongóit, hogy kerüljék ezt a könyvét, mint a tüzet. Úgy tűnik, nem sok sikerrel.

A szex és szerelmes románc után az amerikai könyvvágyak harmadik és negyedik helyén a horror áll. Stephen King két kötettel is szerepel a listán. Az egyik az 1977-ben, még Richard Bachman álnéven írt Rage, a másik a Szép lovacskám.

A tízes mezőnybe bekerült Johnny Cash – néhai countrysztár – memoárkötete, továbbá Marilyn Monroe életrajza Norman Mailer tollából – adta hírül a BBC brit sajtóorgánum. Maileren kívül jószerivel csak Somerset Maugham szerepel a klasszikus írók közül a százas listán, de legalább nem az utolsó helyen, hanem középtájon.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.